Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torpshammars elever manifesterade för olikheter

/

I dag genomfördes "Rocka sockorna", en rikstäckande aktion för att uppmärksamma olikheter av alla dess slag, och som skolbarnen i Torpshammar inte var sena att anamma.

Annons

Omkring 260 000 svenskar hade anmält sin närvaro och medverkan i Rocka sockornas evenemang på Facebook, men det totala deltagarantalet var nog betydligt större än vad som framgår av det måttvärdet.

Bland annat så deltog många skolklasser i aktionen, vars grundtanke är att belysa Downs syndrom och påvisa att det finns väldigt många positiva sidor med att vara annorlunda.

Som skolklasserna i Torpshammar, där elever och lärare så gott som mangrant markerade sitt stöd genom att bära olika strumpor.

– Vi jobbar ju ständigt med värdegrundsarbetet här på skolan, men just i dag har vi lagt lite extra fokus och kraft på det, säger Anna Igelström, lärare för tvåorna på Torpshammars skola.

Exakt hur arbetet har gått till i klassrummen har varierat beroende på vilken årskurs barnen går i.

– Men vi har bland annat pratat om kompisstöd och tittat på de olikheter som finns i vår vardag och ända in i klassrummet, samtidigt som några andra klasser har fått arbeta utifrån FN:s barnkonvention som ett exempel på värdegrundsarbete, säger Anna Igelström.

Mer läsning

Annons