Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torpskören sjunger på två fronter i kväll

/

Torpskören har aldrig på senare år sjungit på valborgsmässoafton. Men i kväll ska kören göra framträdanden på två ställen i Ånge kommun.

Annons

I kväll är det dags att tända majbrasorna. Som vanligt sker det på en rad platser runt om i Ånge kommun.

En av de viktigaste inslagen i de offentliga valborgsarrangemangen är vårsångerna. Körsång med de traditionella vårsångerna hör valborg till.

En av de körer som tränat extra på vårsångerna under de senaste veckorna är Torpskören i Fränsta. Den blandade kören ska stå för den stämningsfyllda underhållningen på två platser i kväll.

– Vi har faktiskt aldrig sjungit på valborgsmässoafton under de senaste tio åren, så det är väl på tiden, konstaterar körledare Ewa Andersson.

Ewa har dock andra uppdrag just denna kväll och kören leds då av kollegan och vice dirigenten Elinor Selin Öberg.

– Det ska bli roligt att få komma ut och sjunga under bar himmel efter den här vintern. Det är ju lite extra speciellt om det skulle bli kallt och snö i luften, säger Elinor Selin Öberg.

Kören framträder först när brasan tänds vid Vikbron i Fränsta. Där är det Kraftsamling Fränsta som arrangerar. En timme senare ska kören sjunga vid Erikshov, Erikslund. Där är det föräldraföreningen vid Heliås som ordnar majbrasa.

Torpskören består i dag av 47 medlemmar. Av dem är 16-17 st män, vilket är ovanligt mycket för en landsbygdskör. Kören har medlemmar från 20-års åldern upp till 80 år.

Torpskören är en av de största och äldsta körerna i Ånge kommun.

Mer läsning

Annons