Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre anmälningar under festivalhelgen

/
  • Trots regn och rusk blev årets FränstaStyra fullsatt. Men man kunde se många paraplyer på området.

En misshandel, ett olaga hot och en förolämpning. Det är polisens facit efter festivalhelgen. Fullsatt på Styran och välbesökt countryfestival. Vädret höll inte Styrans besökare borta — men kanske brottslingarna. — Det har varit relativt lugnt. Det mesta regnade kanske bort, säger förundersökningsledare Lennart Jonsson.

Annons
De tre anmälningarna är ställda mot en och samma gärningsman.
En kvinna i 35-års åldern uppger att hon blivit hotad och ofredad av den 56-åriga mannen efter att hon besökt en manlig bekant.
Enligt anmälan ska detta ha skett igen på countryfestivalen på Bysjöstrand i helgen. Mannen ska ha varit mycket berusad och ha spottat kvinnan i ansiktet samt kallat henne alla möjliga otrevligheter. Enligt kvinnan ska vakterna blivit tvugna att ingripa.
Den andra anmälningen mot mannen gäller 35-åringens dotter, som uppger att han förolämpat och slagit henne med öppen hand i ansiktet. Båda kvinnorna är sedan tidigare bekanta med honom.
Även dotterns pojkvän har anmält mannen. Han uppger att 56-åringen skrikit kränkande tillmälen till honom under fredagskvällen.

Mer läsning

Annons