Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa tider för Friluftsfrämjandet

/
  • I dag var det säsongspremiär för Tjärnbostugan, men enligt Friluftsfrämjandets kassör Jan Stadling och ordförande Bengt Holmberg så är det osäkert hur länge den traditionen kan fortgå.

I dag var det säsongspremiär vid Tjärnbostugan. En premiär som i värsta fall kan ha varit den sista.

Annons

I dag slog Friluftsfrämjandet i Torp åter upp dörrarna till Tjärnbostugan, knappa halvmilen norr om Fränsta. En säsongspremiär som i traditionell ordning lockade en hel del besökare, och som även utmynnade i en hel del glada samspråk inne i serveringsdelen.

– Det märks att det här är en populär tradition för många, säger Friluftsfrämjandets ordförande Bengt Holmberg, och konstaterar att det finns gott om välbekanta ansikten som redan tidigt på dagen bänkade sig med en kopp kaffe framför den sprakande brasan.

Frågan är bara om det är en tradition som kommer att överleva.

För precis som för många andra föreningar så börjar den ideella arbetskraften så sakteliga att sina.

– Vi har tappat några medlemmar till i år, och vi som är kvar börjar bli gammal och grå så vi behöver verkligen föryngra oss, säger Bengt Holmberg.

Någon fara för årets säsong ska det dock inte vara. De medlemmar som är kvar har tillsammans sett till att fylla schemat så att dörren kan hållas öppen varje söndag fram till mitten av mars.

– När det är kallare än minus arton grader nere i Fränsta så håller vi stängt. Annars försöker vi köra på så länge folk vill gå hit, säger Bengt Holmberg.

För det är just det sättet att förpassa sig framåt som gäller om man vill besöka Tjärnbostugan. Gå, eller ta bilen till någon av parkeringarna i stugans närhet.

– Ja, skidspåret är inte framkomligt än. Fast det brukar inte vara så många som åker skidor hit heller, det vanligaste är att man går, säger Bengt Holmberg.

Mer läsning

Annons