Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusentals besökare vallfärdade till Mittmarken

Höstmarknaden i Munkbysjön fortsätter locka gott om besökare till Sveriges mitt. Det bevisade trängseln bland marknadsstånden under den 29:e upplagan i dag.

Annons

Redan under de första timmarna så hade bilparkeringarna ute på åkrarna fyllts på med bilar från såväl närområde som mer avlägsna adresser. Och inne på området framför byns bygdegård så hördes skratt och ordväxlingar i bollandet av priser för de uppdukade varorna.

I takt med att timmarna gick så fylldes också antalet påsar på i händerna. Genom den tunna plasten framträdde allt från textilier och hemmagjorda prydnadsföremål till mathantverk och diverse förnödenheter inför den stundande älgjakten.

Naturligtvis fylldes även magsäckar på, och det med allt från sötsaker till flottdrypande kolbullar direkt från pannan. Med andra ord, det mesta var sig likt när Munkbysjöns intresseförening dukade upp till sin årliga höstmarknad.

Det enda som kanske skiljde var brittsommarvärmen som gästerna brukar få sig serverade. Men förhoppningsvis återvänder den nästa år när det är dags att fira Mittmarkens 30-årsjubileum.

Mer läsning