Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingas skära ner på badhussatsningen – skrotar även kulturhusdröm

/
  • Förslaget till investeringsbudget som humanistiska kontoret lagt fram.

Humanistiska nämnden har bantat budgeten för att satsa på en omgörning av badhuset i Fränsta.

Annons

Tanken var att tre miljoner kronor skulle avsättas under 2016 för att genomföra den första av tre etapper i satsningen på ett attraktivare badhus. En satsning som nu har fått taket sänkt till 2,5 miljoner kronor 2016, och därmed totalsumman till 5,5 miljoner kronor.

Anledningen är signaler från IT-avdelningen om att investeringsbehovet i skolorna är så stort att man måste göra en större insats för att åtminstone kunna behålla dagens nivå.

– Man måste byta ut maskiner som är för gamla, därför behövs det mer pengar där, säger Catharina Karlsson, ordförande i nämnden.

Därför har investeringsbudgeten för IT nästa år höjts från en nivå på omkring en halv miljon kronor till 1,2 miljoner kronor.

– Vi ligger inte direkt i topp när det gäller IT-utrustning i våra skolor, och vi kan inte låta det halka efter ännu mer, säger Catharina Karlsson.

Förutom satsningen på badhuset så har nämnden också enats om att plocka bort ett kulturhus i Ånge från listan över stora investeringar som ska prioriteras

– Vi har valt att avskriva det eftersom vi tyvärr inte kan se att det går att finansiera det inom rimlig tid, säger Catharina Karlsson.

Mer läsning

Annons