Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

UKM tillbaka i Ånge

Efter flera års frånvaro är åter ung kultur möts tillbaka i Ånge.
Nu på söndag är det dags för nio band att visa upp sig i medborgarhuset.

Annons
Senast som ukm besökte kommunen var 1998.
Då var vi i Ljungaverk, berättar Jörgen Åslund från musik i Västernorrland som står bakom arrangemanget. Men några lokala band finns inte med vid träffen i Ånge.
Tyvärr, måste jag säga. Det finns inte en deltagare från Ånge. Jag vet inte vad det beror på. Men förhoppningsvis så innebär den här delfinalen i Ånge att intresset väcks i kommunen för framtida deltagande i ukm, fortsätter Jörgen Åslund.
Inriktningen i ukm är också mot de yngre.
Den ligger i åldersnivån mellan 13-19 år. Och i Ånge blir det enbart musik för hela slanten. Men ukm är så mycket mer. Vi skulle väldigt gärna se lokala unga lokala konstnärer eller hantverkare som skulle vilja visa upp sig. Någon som sytt en snygg klänning eller någon som målat en tavla vore kul att ha med i Ånge, fortsätter Jörgen Åslund.
Att få med något lokala band från Ånge till delfinalen nu på söndag förstår han är en omöjlighet.
Banden ska repetera och mycket annat ska klaffa.
Riksfinalen kommer i år att gå i Östersund i början av maj.
Dit kommer det vinnande bidraget från alla deltävlingar i länet att åka. Delfinalerna rullar normalt mellan kommunerna i länet. Men flera av dem har avgjorts i Söråker i Timrå. Anledningen till det är att Söråker ligger bar till för många. Men får Ånge åka till Söråker tre gånger så får väl Sundsvall åka till Ånge en gång i alla fall, slutar Jörgen Åslund.

Mer läsning

Annons