Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädrar oro för äldres trygghet

/

"Det känns som att chansa och att spela med äldre människors liv och hälsa".

Annons

Det skriver PRO Ljungaverk med anledning av de farhågor som väckts i och med den påbörjade avvecklingen av det fasta telenätet i landsbygd.

– Digitala trygghetslarm är beroende av ett fungerande mobilnät, och den nödlösning i form av någon sorts kombination mellan analoga och digitala larm som diskuteras ser vi som ett osäkert alternativ, klargör man i en skrivelse till Ånge kommun.

– Det känns som att chansa och att spela med äldre människors liv och hälsa, konstaterar PRO-föreningen.

Deras mening är att kommunen nu måste ställa krav på att mobil täckning garanteras inom hela kommunen, och att det utan hinder går att ringa nödnummer via det mobila nätet. En åsikt som Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson bedyrar är klart och tydligt framförd till operatörerna.

– Träffar har hållits och det enda svar de ger är att det blir mycket bättre när 4G-nätet är utbyggt, men än har vi inte sett att det blivit så, skriver kommunalrådet i sitt svar och vill gärna informeras om områden där det bister.

– Det skulle vara intressant att få reda på vart kring Ljungaverk det fortfarande är ingen eller dålig mobiltäckning eftersom vi själva saknar aktuell information, konstaterar han, och utesluter inte att man åter måste stöta på operatörer och Post- och telestyrelsen i frågan.

Mer läsning

Annons