Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välfyllt när Erikshjälpen återinvigde butik

/
  • Kommunalrådet Sten-Ove Danielsson botaniserar bland böckerna efter det att han klippt bandet vid nyinvigningen av Erikshjälpens butik i Fränsta.
  • Erikshjälpens Leif Grip höll ett litet tal innan det var dags att öppna dörren på butíken i Fränsta.
  • Mycket folk och trångt i butiken efter nyöppnandet under lördagen.
  • Det var trångt i butiken efter nyöppningen.

Erikshjälpens affär i Fränsta har haft stängt i fjorton dagar för ombyggnad. Bland annat har butiken målats om och under lördagen var det återinvigning. Något som uppskattades och butiken fylldes snabbt av hugade kunder.

Annons
I länet har Mitt Norden Biståndcenter fyra butiker. De ligger i Timrå, Sundsvall, Harmånger och Fränsta. Butikerna ska ha samma stil över hela landet och därför har affären i Fränsta nu genomgått en förändring. Leif Grip är ansvarig för Erikshjälpen region mitt och han berättar att butiken bland annat fått nya ställ för kläder. Något som gör att det är lättare att hitta varorna och ta sig fram i butiken.
Men även väggar och hyllor i butiken har fått en ansiktslyftning. Väggarna är ljusmålade och de tidigare bruna hyllorna har fått en grön kulör Eriksgrön som Leif Grip kallar den. I butiken är det ungefär femsex anställda och arbetet med ombyggnaden har det skött själva.
Till återinvigningen under lördagen var det kommunalrådet i Ånge, Sten-Ove Danielsson som klippte bandet och på så sätt öppnade affären igen. Han tycker att Erikshjälpen gör ett bra arbete och förutom biståndet så menar han att det även hjälper många in i arbetslivet.
Det är ett utmärkt sätt att hjälpa personer till att få meningsfyllda arbeten, säger Sten-Ove Danielsson.
Sedan ett antal år samarbetar Ånge kommun, Samhall och Erikshjälpen och det arbetet tycker kommunalrådet bara blir bättre och bättre. Under lördagen var det mycket folk som besökte den nyöppnade butiken och Leif Grip var glad över att så många handlade.
Allt det vi får in går ju till bistånd, säger han.
Mycket av Erikshjälpens bistånd går till Ånge kommuns vänort i Lettland. Den heter Orge och ligger cirka fyra mil från Riga. Dit har Erikshjälpen skickat nära nog hundra ton kläder, möbler och annat hittills i år.
Bland annat har vi hjälpt till med att möblera upp en lokal där, säger Leif Grip.

Mer läsning

Annons