Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väljer att JO-anmäla Åfa

/

"Det är beklämmande att de inte håller sig till lagen".

Annons

De orden kommer från Vår framtids Leif Edh och gäller det kommunala fastighetsbolaget Åfa. Ett kommunalt bolag som efter drygt en månad ännu inte hört av sig om de handlingar som han efterfrågat.

– Jag tappade tålamodet och gjorde en JO-anmälan, säger Leif Edh, som anser att bolaget därmed inte följt lagkravet om att allmänna offentliga handlingar ska lämnas ut "skyndsamt".

Varken Åfas vd eller styrelseordförande har svarat på de mejl som han skickat, det första daterat 10 juli, så någon förklaring till dröjsmålet har han inte fått.

– Det är beklämmande att de inte håller sig till lagen, och det är på tiden att någon sätter ner foten, säger Leif Edh och fortsätter:

– Jag behöver uppgifter till min genomgång av Åfa, och ibland verkar det som de inte tycker att någon ska ha dessa. Att vänta över en månad på svar är inte acceptabelt.

Vad är det för genomgång du håller på med?

– Det verkar finnas många gamla avtal som gör att bolaget hyr ut lokaler till underpris, vilket i så fall gör att andra hyrestagare och kommunens invånare nu får betala för denna subvention, menar Leif Edh, och avslutar:

– Stämmer det så måste det fram varför och i vilken omfattning denna subvention har förekommit.

Mer läsning

Annons