Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi hoppas behålla kunderna på hemmaplan"

/
  • Hasse Karlsson som driver butiken Inte bara sport i Fränsta hoppas att han får slå in fler klappar i butiken nu när kunderna erbjuds att handla under veckans alla dagar.

Åtta timmar varje dag under veckans alla dagar. Fränsta köpmän gör ett försök att få fler att julhandla på hemmaplan.

Annons

Julhandeln har nu gått in i sin intensivaste fas och bara några få dagar återstår innan tomten kommer och knackar på dörren. Många känner stressen komma krypande och kanske gruvar sig för att kasta sig in i något köpcentra.

I Fränsta vill köpmännen nu hjälpa kunderna genom att ge en generös julklapp lite i förskott. För att – i den mån det är möjligt – konkurrera med kommersen i Birsta bjuder nämligen köpmännen i Fränsta på extra långa öppettider under sista julveckan.

– Vi gör det här för våra kunder och väljer de sedan att handla någon annanstans, ja då har vi i alla fall gjort ett försök med utökad service, säger Hasse Karlsson, Företagarföreningen.

– Vår största konkurrent är Birsta, de som nätshoppar är de som även tidigare handlat på postorder, och vi måste göra något för att försöka konkurrera om kunderna, fortsätter Hasse Karlsson, och berättar att man tog ett enigt beslut i köpmannaföreningen.

Veckans alla dagar, från morgon till kväll, håller handlarna öppet.

– För att göra det enkelt för kunderna så har vi samma tider varje dag, måndag till söndag. Vi började den 14:e och kör dessa tider fram till dagen innan julafton, säger Hasse Karlsson.

Har satsningen gett resultat hittills?

– Ja, förra helgen märkte i alla fall jag av en förbättring, säger Hasse Karlsson.

– Nu kan inte kunderna skylla på dåliga öppettider i alla fall och handlar inte kunderna hemma så har vi i alla fall försökt att erbjuda denna service, säger Hasse Karlsson.

Efter jul ska man utvärdera hur satsningen slagit ut.

Även i Ånge har köpmännen förlängt sina öppettider. Här bjussar man på en extra halvtimme på vardagarna, en timme extra nu på lördag och söndagen innan jul håller man också öppet för att alla ska hinna med julshoppingen.

Mer läsning

Annons