Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vild brand i villa

/
  • Villan blev helt utbränd och det är bara stommen kvar efter den intensiva branden.

En villaägare i Ånge fick rädda sig ut via ett vindsfönster sedan hans hus fattat eld på onsdagsmorgonen. detg var strax före klockan fem på morgonen som villaägaren larmade räddningstjänsten.

Annons
Villan ligger vid Lillströmmen strax före Forsön nära Ånge centrum och husägaren låg och sov i en och halvplansvillans övervåning när branden bröt ut.
Ute på gården, i ett gästhus, sov samtidigt mannens dotter och en kamrat till henne.
När vi kom fram till brandplatsen var den låga villan innesluten i eld och rök, berättar utryckningsledaren Christer Nilsson.
Hur villaägaren upptäckte branden är ännu oklart.
Jag vet inte om han vaknade av röken och hettan eller om det fanns en brandvarnare i huset, fortsätter Christerf Nilsson.
Räddningstjänsten kunde inte rädda villan som blev helt utbränd i det mycket snabba förloppet som branden hade.
Alla rum i villan är utbrända och det måste ha gått väldigt fort. Det är bara ett skal kvar. Vi hade elden under kontroll efter cirka en timme, fortsätter Christer Nilsson.
Vad som orsakat branden är ännu inte klarlagt.
Men vi kan se att det harv brunnit mycket intensivt på farstukvisten och under taket till den in mot huset. Elden har sedan spridit sig vidare och vi tvingades bryta upp taket för att komma åt branden. Polisens tekniker kommer att göra en undersökning av huset för att få fram vad som ligger bakom branden, säger Christer Nilsson.
Räddningstjänsten hade ännu på onsdagseftermiddagen personal på plats.
Under onsdagsnatten var dets ett mycket intensivt åskväder över Ånge och åskan var kan ha slagit ned i villan och antänt den.

Mer läsning

Annons