Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill spåra kommunens tjänstebilar med GPS

/
  • Vår framtid föreslår att kommunens tjänstebilar förses med GPS och digital körjournal.

"Vi vill att kommunfullmäktige utreder om det finns möjlighet att utrusta alla kommunens bilar med digital körjournal med GPS".

Annons

Det skriver Vår framtid i en motion som nu i dagarna har överlämnats för beredning. En motion som i stort sett skulle innebära att man kan kartlägga när och hur tjänstebilarna används.

Enligt partiets företrädare Leif Edh så handlar det dock inte om ett nytt övervakningssystem.

– Syftet är inte att ha övervakning av anställda, utan framför allt så är det här en fråga om säkerhet då man snabbt kan se var någon befinner sig om någonting skulle hända, till exempel under en hemtjänsttur i ett glest befolkat område, säger han.

Det finns dock ytterligare en tanke med förslaget, och det är att använda körjournalen i effektiviseringssyfte.

– Det skulle bli möjligt att se över körrutterna och om de är riktigt effektiva. Kanske behöver en bil till exempel inte alltid utgå i från Ånge, säger Leif Edh, och konstaterar att det i dag finns många enkla system för att fylla det syfte som föreslås av Vår framtids politiska utskott.

Utöver GPS-förslaget så har partiet också motionerat om att helt eller delvis förbjuda fyrverkerier. Ett förslag som vi tidigare berättat också har först fram av Vänsterpartiet.

Mer läsning

Annons