Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vuxenutbildningen ökar

Vuxenutbildningen vid Ångströmsenheten i Ånge ökar.
Under förra året studerade 91 personer på heltid, en ökning med nästan 30 i jämförelse med år 2003 konstateras i verksamhetsberättelsen.

Annons
Samtidigt som antalet studerande ökat inom vuxenutbildningen har antalet lärare minskat.
Under år 2003 var det strax över fem lärare som undervisade 62 elever och under förra året var det drygt tre lärare som tog hand om 91 studerande.
I år ska 111 personer studera vid Ångströmsenheten och undervisas av tre lärare.
Antalet studenter som gör tentorna hos Ångströmsenheten har också ökat. År 2003 var det 50 tentor som genomfördes. Under förra året var det 90 tentor som gjordes. En mycket kraftig ökning på ett år.
Och antalet studenter som använder sig av lärcentrat har ökat med 50 procent. Mittuniversitet har också använt sig av Ångströmsenheten vid sammankomster som berört Östersund, Sundsvall och Härnösand.
För att ge vuxenstuderande ännu större möjligheter till studier har alla biblioteksfilialer i kommunen utrustats med datorer eller en plats där man kan sitta och studera. Koppla upp sig via en kortläsare mot Ångströmsenheten, eller mot universitetet.
En webbaserad studieguide för studievana har färdigutvecklats under året och kan användas både för vuxenstuderande på gymnasial nivå eller vid universitet/högskola.
Projektet Åskhöjd fortsätter. Där har vuxenutbildningen i kommunen skapat många fler kurser i samaverkansarbete. Och där koncentreras arbetet på att skapa ren pool av yrkeskurser och kurser som inte är de traditionella kärnämnena.
Under förra året har också samarbetet mot Företagarcentrum i Ånge ökat med 50 procent. Det gäller information och vägledning. Under året har dessutom samarbetet med arbetsförmedlingen, datorteket, Kup och Ung utökats när det gäller studievägledning och samnyttjande av både resurser och lokaler konstateras i verksamhetsberättelsen.

Mer läsning

Annons