Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu mera kritik

Nordanstigs omsorgsnämnd får ännu mera kritik.
Den här gången är det länsstyrelsen som kommer med den efter en inspektion på Hagängsgården som gjordes i februari. Tidigare har arbetsmiljöverket agerat.

Annons
Det heter bland annat bland annat att nämnden inte informerar personalen om anmälningsskyldigheten vid missförhållanden och brister. Brister finns även i att säkra kvaliteten för personer med demenssjukdom som efter en nyordning blandas med övriga. "Olyckligt att kommunen tagit bort den riktade enheten för personer med demenssjukdom", skriver länsstyrelsen.
Personalen på Hagängsgården får beröm, klassas som kunnig och engagerad. Den har framfört klagomål över att inte ha fått vara delaktig i arbetet med konsult- omorganisationen som utfördes i fjol.

Kränkande handledning

Den konsultledda handledning som skett för personalen uppges ha varit kränkande eftersom det känts som ett tvång att berätta om sitt privatliv. Grupperna har enligt personalen också varit för stora, 30 personer.
Även positiv kritik ges: för att det finns en samrådsgrupp, för utbildning och kompetensutveckling samt för ett bra samarbete med primärvårdsläkare. Det finns en rutin för hantering av synpunkter och klagomål.
Kommunen åläggs att svara på kritiken senast 15 augusti.

Mer läsning

Annons