Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arg bussförare skrämde skolbarn

Hemresan från Laggarbergs skola på onsdagen blev en skrämmande upplevelse för de skolbarn som skulle åka till Vävland och Edsgården. Föraren blev så arg när någon \"busplingade\" på stanna-knappen att han skällde på barnen och inte stannade i Vävland utan fortsatte till Edsgården. Barnen som bor i Vävland fick gå tillbaka hem.

Annons
Flera föräldrar kontaktade Busslink efter händelsen. Alla har uppgett att barnen, som går i låg- och mellanstadiet, blev skrämda av förarens aggressivitet. De äldre pojkarna ropade en del okväden till föraren, vilket inte gjorde saken bättre.
Bussen ska släppa av barn i Vävland och därefter köra till Edsgården där ytterligare barn kliver av. Turen går sedan till Timrå centrum.
Barn som dagligen stiger av i Vävland fick nu åka vidare, innan bussen stannade och de små fick traska tillbaka för att komma hem.
Tore Nordlund, trafiksområdeschef, bekräftar att många upprörda föräldrar ringt efter händelsen.
Föraren hade väl en dålig dag, men så här får det givetvis inte gå till, säger han till ST.
Jag är den förste att beklaga och vi ska reda ut saken med föraren och facket under torsdagen, då jag kallat in föraren för samtal om det inträffade. När jag fick kännedom om händelsen hade föraren slutat för dagen, säger Tore Nordlund.
Enligt barnen är man redan tidigare skrämda av föraren, efter en incident vid skolhållplatsen intill skolan. Då skulle den argsinte föraren ha retat sig på en förälder som parkerat i bussens körväg, med påföljd att bussföraren knuffade till bilen med bussen som då var fylld av samma skolbarn. Den gången höll det på att sluta i handgemäng mellan bussföraren och bilisten, berättar en förälder.

Mer läsning

Annons