Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avkopplande stund i fullsatt kyrka

/
  • Bertil Ekdahl och Sonja Almroth förser sig bland ostdelikatesser.

Annons

Roten i Tuna kyrka: Minns ni? Året 2012 hade snön vräkt ner dagen före SPF Club Rotens årliga kyrko­besök första advent då ­Njurunda kyrka besöktes. Förra året var det inte ens vitt när Timrå kyrka fick ­besök. Och i år likadant när vi hälsade på i Tuna kyrka.

Hur som helst fick ett 30-tal medlemmar en avkopplande stund i en fullsatt kyrka. Kyrkoherde Birgit Huss ledde­ högtiden och höll predikan där hon förflyttade besök­arna tillbaka till Jesu tid med en åsna. En bra början på julen där även kyrko­kören med ett antal sånger inramade mässan.

Nu återvände man till centrala stan och Bryners Kök för lunch. Först bjöds det på glögg och peppar­kaka och Britt välkomnade. Sedan var det dags att slå sig ned och smaka på en tallrik fylld med julgod­saker. Det småvarma hämtades på nya tallrikar, ­frestelse, korvar, köttbullar bland annat. Ost och dessert­bordet lockade sedan med allt tänkbart att avrunda måltiden med. Sam­talen vid borden kom nog att handla om hur man ska ­fira julen, gå på gym, ­resa bort eller bara ta det lugnt.

Skymningen satte sin ­prägel på parken utanför och snart blev det dags att bryta upp, men först påmindes man om årets sista träff, vår stora Luciasoaré den 11 december, med som vanligt trev­liga över­raskningar.

Gerhard Cederberg

Mer läsning

Annons