Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bra grannförhållande"

Åke Berglin, Jättendal, anser att det i inte minst ST ges en felaktig bild över att det råder en grannschism i anslutning till Älvstagården.

Annons
Det kan tolkas helt fel, det är ju bara en granne som är i konflikt med gården.
Jag, och de övriga, har de allra bästa relationer med Agneta Tjärnlund och Sven-Erik Nilsson som äger och driver gården, betonar Åke Berglin.
Han anser att de två som driver Älvstagården arbetar mycket hårt och seriöst och tycker att det är olyckligt, och att det blir snedvridet, att Älvstgården ofta beskrivs i samband med en grannkonflikt.
Den granne som är i konflikt med gården företräds av ombudet Bror Berglöf, Näsviken. Denne polisanmälde i går en Nordanstigspolis som enligt Berglöf ska ha förolämpat honom i samband med att en sten vid tomtgränsen flyttades i förra veckan.
På tisdag kommande veckan håller länsrätten en förhandling på gården. Älvstagården har av kommunen och länsstyrelsen fått stöd för att bygga tio övernattningsstugor. Det har överklagats genom Bror Berglöf som säger till ST att han ska göra allt han förmår för att stoppa planerna. Han laddar inför förhandlingen upp med bland annat ett måttband och bilder.
Vid byggnadsnämndens sammanträde på tisdagen togs frågan upp.
Även vi i nämnden anser att det är olyckligt om Älvstagården kopplas samman med en allmän grannschism. Så är det ju absolut inte, säger Rolf Colling (c), nämndens ordförande, som stöttar planerna om att bygga övernattningsstugorna.



Mer läsning

Annons