Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkus förgyllde helgen

/
  • Sharif Gusta, 9 år, från Tallnäs var på cirkus för första gången. Han tyckte att hästarna var både fina och duktiga och kanske vill han jobba på en cirkus när han blir stor.
  • Wilmer Carlsson, 5 år, från Sörberge var helt exalterad under sitt första cirkusbesök någonsin. I pausen fick han rida på en kamel.
  • Ellinor Fällman, 9 år, gillar allt med cirkusen. Hon passade på att berömma artisterna och hästarna i pausen.
  • Kusinerna Rebecka och Oliwer Eriksson gillade clownen allra mest. De blev bjudna av sin farmor som tagit för god vana att ta med barnbarnen på cirkus.

Cirkus Maximum bjöd på en högklassig föreställning som innehöll det mesta. Artisterna bjöd publiken på spänning, skratt och hisnande upplevelser.

Annons

Dressören Anton Frank visade upp sina frieserhästar och arabiska fullblod. Han är sjätte generationen cirkusartist och lever med sina djur.

– Det tar två år, en halvtimme om dagen, att träna upp en cirkushäst och det är viktigt att de har roligt. Det är som med barn – om man tränar samma sak för länge blir de uttråkade och lär sig ingenting.

Hemma på gården i Halland bor hästarna, zebrorna, kamelerna och lamadjuren. De får turas om att åka på cirkusturné.

– De där hemma har tråkigt, men de får gå i stora hagar och koppla av, säger Anton Frank.

Självklart fanns det även en clown med i föreställningen. Det var Don Christian som fick både stora och små att kikna av skratt med sina roliga upptåg.

The Flying Costa stod för flygande trapetsuppvisning och gruppen Atlantis levererade nyskapande, fängslande akrobatik.

Wolfgang Lauenburger med sina 14 hundar imponerade stort, liksom Diorio motorcyklister som utförde ett djärvt nummer med sina tvåhjulingar inne i en jättelik gallerglob.

Annons