Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det går vägen för Rödevägen

Rödevägen i centrala Gnarp har utarmats på boende under de senaste åren men Gnarps vägförenings styrelse föreslår att 1,3 miljoner ska investeras i en omfattande vägförbättring.

Annons
Det betyder ungefär 200 000 kronor per hushåll efter vägen men vi vill att ortens vägar ska hållas i skick, säger Per-Ove Järnberg, ordförande i vägföreningen.
Föreningen måste ta ett miljonlån för att klara investeringen. När den väl är amorterad, om cirka fem år, blir en rejäl ombyggnad av Bergevägen nästa stora objekt för Gnarps vägförening. Investeringarna gör att medlemmarna i vägföreningen får betala en högre årsavgift.
Kommunen har dragit ner det årliga anslaget med 100 000 kronor trots att kommunens vägföreningar har ett investeringsbehov på sammanlagt ungefär 15 miljoner, fortsätter Järnberg.
Rödevägen är i uruselt skick med många mer eller mindre djupa gropar. Att alls köra in på den från Ängebyvägen är förenat med fara för inte minst tvåhjulsekipage, men även bilar, eftersom det uppkommit ett dike i asfalten.

Hyreshus i förfall

Frågan är dock vilken framtid som finns för boende efter vägen. Hela den södra längan med före detta hyreshus, ägd av Börje Lindblom, Gnarp, står tom och förfaller.
Det kan bli rivning eller flyttning av husen. Men det finns även ett intresse för företagande, bland annat för en systuga, berättar Börje Lindblom.
Detaljplanen medger inte uthyrning och Lindblom fick även nej på en ansökan om att få använda husen som vandrarhem.


Bildtext

Rödevägen, en av regionens garanterat sämsta vägar. Gnarps vägförenings styrelse föreslår för årsmötet att den ska byggas om för 1,3 miljoner.

Mer läsning

Annons