Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterspanad extremist gripen

Annons
Ett tidigare framgångsrikt malariamedel som blivit oanvändbart på grund av resistens kan gå mot en ny vår i kombination med en annan billig malariamedicin. Enligt vetenskapstidskriften New Scientist har kombinationen klorokin och primakin har gett häpnadsväckande resultat i laboratorieförsök.
Malariaparasiten Plasmodium falciparum har blivit resistent mot klorokin. Men den resistensen verkar primakin, som annars används mot en svagare typ av malaria, sätta p för.
 Vi har haft seriösa och mycket konstruktiva samtal, sade Angela Merkel på onsdagskvällen efter ett möte med Gerhard Schröder och den tyska socialdemokratiska delegationen.
Det var andra rundan i sonderingarna om att bilda en stor koalition mellan kristdemokraterna (CDU/CSU) och socialdemokraterna (SPD). Nästa onsdag möts de igen.
Onsdagens möte handlade om sakfrågor och politikens innehåll. Vem som ska vara förbundskansler stod inte på dagordningen.
EU:s nästan totala förbud mot export av brittiskt nötkött och nötköttsprodukter till den övriga unionen kan vara på väg att hävas, kanske redan nästa år, uppger en källa i EU-kommissionen.
Förbudet infördes 1996 på grund av galna ko-sjukan, eller BSE.
För 13 år sedan, 1992, konstaterades över 37 000 fall av BSE i Storbritannien. Förra året var antalet nere i 343 fall och utsikterna att nedgången fortsätter är goda.
Pakistanska säkerhetsstyrkor har gripit ledaren för den förbjudna sunniextremistiska rörelsen Lashkar-e-Jhangvi, sade militära källor på onsdagen.
Den 28-årige Asif Choto greps i veckoslutet på en buss i Rawalpindi.
 Det här är vår största framgång i försöken att oskadliggöra den religiösa terrorismen här i landet, sade en källa som ville vara anonym.
Asif Choto misstänks vara hjärnan bakom en rad självmordsattentat mot pakistanska shiamuslimer.

Mer läsning

Annons