Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eh...en riktigt god jul?

/
  • I en tid av politiskt dålig stämning kan Rocktowngallerys Spotify-lista hjälpa julstämningen på traven. Konstnären är Anders Lövgren.

Krönika: Regeringskris, nyval, nyfascisternas starka frammarsch, dråpslaget mot landets kulturtidskrifter…hm.

Annons

Veckans dråpslag mot landets kulturtidskrifter – 15 miljoner av 19 miljoner försvinner – är en arrogant uppvisning i politisk okunnighet och kulturförakt.

God jul, eh?

Redaktören försöker mitt i denna flod av hemska och illavarslande nyheter som sköljt över oss sista tiden hitta något positivt att hänga upp en glad och positiv julkrönika på.

Lite vanskligt måhända, det är ju nästan en vecka kvar till julafton – och be mig inte göra en dan-före-dan-före-dan-före-dan-före-dan före-dan-etc-beräkning á la den jag såg i en morgontidning härförleden, för då kommer jag att hamna utanför spalterna, kanske i dina morgonflingor.

Med hjälp av kollegan och goda vännen Anders Lövgren – konstnär, uppfinnare och, faktiskt, en gång sportchef på Dagbladet och hans eminenta blogg Rocktowngallery (www.rocktowngallery.com/se) försöker jag hitta en bra feeling för julen 2014.

”Christmas smooth” kallar han sin jul-Spotify-lista som han gjort ett sprillans nytt konstverk till – tillika veckans dragar­bild på Fredax-uppslaget (tack för att vi fick publicera den!) – och det är någonting med den där bilden som känns, kanske är det ungefär så Fredax-redaktören – och många andra – känner sig strax innan julen, dådens år 2014?

Världen har aldrig varit perfekt, men 2014…puh.

Global uppvärmning är ett faktum (ändå är SD större än MP?), IS hugger huvuden av journalister på nätet, Putin och Rysslands nykaxiga tonläge mot väst och nyfascisternas intåg i den svenska politiken.

SD-ledaren Jimmie Åkessons sjukskrivning borde ha varit det bästa som kunde hända – han gjorde nyfascisterna mer eller mindre rumsrena innan han gick in i väggen – men när partiets mörkermän tog över scenen hände det otroliga: partiets sympatier ökade.

Inte så ”smooth” alltså.

Men nu får jag väl ge mig?

Nyvalet är ju inte förrän i vår.

Och julen står för dörren.

Äh, vi släpper det där nu, lämnar tillbaka det till ledarsidorna, och försöker hitta ett sätta att fira jul.

Rocktowngallerys Spotify-lista rockar hårt.

En bra början.

Till sist: Redaktören tror att det finns några sundsvallsartister på den där ”Christmas smooth”-Spotify-listan. Länk till den finns på www.rocktowngallery.com/se.

Mer läsning

Annons