Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En cykeltur rakt ut i det blå

/

Full fart och sedan ett hopp med blöt landning. Ute på Tranvikens havsbad kör grabbarna med lite ovanliga badleksaker. — Många undrar vad vi håller på med. Men samtidigt tycker de att det är annorlunda och roligt, säger Johan Larsson.

Annons
Det är både Mountainbike och BMX som de satsar med ut på piren. Efter en svag sväng så bär det via bryggan av upp på rampen.
Det hade varit bättre om det inte blåst, nu driver bryggan och därför blir det en sväng ut på bryggan. Det betyder att man inte kan satsa fullt ut, säger Johan Larsson en av arrangörerna.
Det är Mayo streetwear som tillsammans med Drakstaden arrangerar hoppningen. Det är första gången man testar i Sundsvall och är inte direkt vanligt. Mest brukar man köra på dirtbanor där man landar på jord. Men nu är det alltså vattenlandning som gäller och intresset är stort, speciellt bland de unga killarna.
Visst är det många nyfikna kommer och tittar på hopparna, men det är få som vågar sig på ett försök. En av de som är och ser på cykelhopparna är Olle Bild. Han är 12 år och tycker det är kul med sådana här arrangemang men något hopp vill han inte ge sig på, ännu. Annars är fritt fram för alla som vill att försöka.
Alla får vara med och köra men det är klart vi har vissa undantag. Man måste ju kunna hantera cykeln, säger Johan Larsson.
Några speciella skydd behövs eftersom landningen sker i vatten. Men när det blir avancerade hopp och volter så tar killarna på sig både hjälm och knäskydd.
Cyklarna prepareras också innan det är dags för vattenhoppen. Man tätar alla hål och förser cyklarna men olika slags flytetyg. Det är både cykelslangar och petflaskor som får se till att cykeln inte sjunker i havets djup efter hoppet.
Under fredagen kommer det att vara cirka 20 stycken som hoppar och starten kommer att bli runt tolvslaget. Sedan räknar man med att hålla på ett par timmar framåt, om vädret tillåter.
En som gjorde ett första provhopp under dagen var femtonårige Jesper Sjöberg.
Det var cool. Det här är roligt och självklart ska jag köra flera gånger, säger han.

Flytgrej;
Konstiga namnet;
Jon satsar;
Snurren;

Mer läsning

Annons