Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få fällda för dödsolyckor på jobbet

Åren 2000—2003 inträffade 185 dödsolyckor på jobbet. Men i bara tio fall fälldes arbetsgivare i domstol som ansvariga för olyckan.
Nu hoppas Arbetsmiljöverket och riksåklagaren på ett system med kännbara företagsböter.

Annons
Det är mycket ovanligt att någon fälls för arbetsmiljöbrott vid dödsolyckor på jobbet. Leder det till åtal så sker det efter lång tids utredande och om någon fälls blir straffen oftast lindriga, visar en genomgång som Dagens Arbete gjort.
I de tio fall där arbetsgivarna under 20002003 i domstol fälldes för arbetsmiljöbrott, dömdes de i genomsnitt till 65 dagsböter på sammanlagt 15 580 kronor. Åtta av tio fall ledde till villkorlig dom.
En särskild granskning av dödsolyckorna i industrin, med medlemmar från Metall, Industrifacket, Pappers och Grafikerna, visar att 33 personer dog på sina arbetsplatser mellan 2001 och 2004. Bara två fall ledde till fällande domar.

Oklart ansvar
Att så få döms är ett mönster i arbetslivet. Främsta orsaken är att det är svårt att reda ut vem på ett företag som haft ansvar för arbetsmiljön. Formellt är det alltid arbetsgivarens ansvar, men det kan delegeras till platschef eller andra på arbetsplatsen.
Andra skäl är att arbetsmiljöolyckorna hamnar långt ner i utredningshögen, och att polisen saknar tillräckliga kunskaper för att utreda arbetsmiljöbrott.
LO, Arbetsmiljöverket och riksåklagaren anser därför att kompetensen måste höjas hos polis och åklagare, ett arbete som redan inletts, och att det ska bli lättare att utdöma företagsböter vid arbetsmiljöbrott.
 För att någon ska dömas för arbetsmiljöbrott krävs att denne har begått ett allvarligt misstag eller försummelse, något som är svårt att styrka, säger Arbetsmiljöverkets chef Kenth Pettersson till TT.

Skärpning på gång
 Det är ofta många olika personer som var och en gjort ganska små misstag, men som sammantaget leder till att något katastrofalt inträffar, säger han. I botten ligger slarv med det systematiska arbetsmiljöarbetet.
 Med ett straffansvar för en juridisk person kan ett företag dömas till stora böter, vilket gör att arbetsmiljöfrågorna lyfts upp på högsta nivå.
Ett system med företagsböter finns redan i dag, men det har kritiserats för att vara för tandlöst. Justitiedepartementet planerar flera skärpningar senare i år.
Bland annat övervägs om företagsbot ska kunna dömas ut utan att domstolen tar ställning till vem på företaget som är ansvarig för olyckan. Andra tankar är att straffansvaret för juridiska personer ska omfatta även mindre allvarliga brott, och att den maximala företagsboten höjs från tre till tio miljoner kronor.

Mer läsning

Annons