Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familj med apatiskt barn mötte Persson

När Göran Persson kom till kongressen i Härnösand möttes han av familjen Kurbone från Uzbekistan vars dotter blivit apatisk. — Han är socialdemokrat så vi hoppas han hjälpa oss att få stanna, säger Toran Kurbone.

Annons
Familjen består av sju personer. Två vuxna och fem barn där den 13-åriga dottern är äldst. De har varit i Sverige och Härnösande i dryga två år och fått avslag fyra gånger på sina ansökningar om att få stanna i landet. Det senaste avslaget kom så sent som för trvå veckor sedan.
All väntan och osäkerhet om hur framtiden kommer att bli för familjen har medfört att dottern förlorat lusten att fortsaätta att leva.
Med på demonstationen som vädjade för familjen när statsminister Göran Persson kom till socialdemokraternas jubileumskongress var biskop Tony Guldbrandzen och Eva Goes från miljöpartiet.
Göran Persson stannade och paratde med familjen. Under sitt tal senare berättade han sina känslor för barn och familjer i liknande situationer.
Om jag fick avgöra skulle de få stanna, sade han.
Men beslutet ska inte fattas av honom utan av personer med kännedom om det enskilda fallet.
Han är inte för fri invandring till vårt land. Göran Persson reagerade på påstående om det hårdare klimat för att få stanna. Enligt honom är det bara Österike som tar emt fler invandrara än i förhållandet till befolkningen.
Sverige tar årligen emot 20 000 personer. Finland 3 000 och danmark och Norge cirka 1 500 var.

Mer läsning

Annons