Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem sundsvallsungdomar i allvarlig olycka

En svår singelolycka inträffade på E4 söder om Härnösand under gårdagsnatten. Bilen som fem sundsvallsungdomar färdades i gick av vägen och åkte nästan 50 meter in i skogen. Alla fördes till sjukhus.

Annons
I bilen fanns en flicka född 1988 och fyra killar i åldrarna 18 till 25 år, samtliga hemmahörande i Sundsvall. Räddningstjänst och ambulanspersonal beskrev situationen på olycksplatsen som fruktansvärd. Bilen hade voltat flera gånger. En av ungdomarna satt fastklämd i bilen och fick skäras loss, de övriga fyra hade kastats ut ur bilen, en av dem påträffades ett 40-tal meter från fordonet.
Det var två av ungdomarna som lyckades släpa sig upp till E4 och slå larm. I första skedet kom en ambulans och räddningstjänst. I väntan på flera ambulanser arbetade alla med livsuppehållande åtgärder med ungdomarna.
Sundsvalls sjukhus uppger att tre av ungdomarna är allvarligt skadade och vårdas på intensivvårdsavdelningen för frakturer och lungskador. Två personer ådrog sig måttliga skador och fick lämna sjukhuset i går eftermiddag.
Bilen var på väg mot Härnösand när den av okänd anledning kom över på fel sida av vägen och fortsatte ut i terrängen. Olyckan inträffade två kilometer norr om norra infarten till Häggdånger kyrka.

Mer läsning

Annons