Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler ingripanden mot knarket

I helgen har ovanligt många ertappats påtända eller med knark i fickorna.
Under året har polisen blivit allt bättre på att avslöja missbrukare.

Annons
Det är inte resultatet av någon enstaka satsning från polisen, men heller ingen slump, säger Tomas Åslund, biträdande närpolischef i Sundsvalls city.
Vi har lärt oss nya metoder, och jobbar på ett mer offensivt sätt. Främst inriktar vi oss på att upptäcka unga dittills okända missbrukare, säger han.
Den civila störningsgruppen har specieliserat sig på att avslöja narkotikabrott på stan och krogen. Men efter en utbildningssatsning i början av året finns större kunskaper även hos den vanliga ordningspolisen och trafikpoliserna.
Poliserna är nu bättre på att känna igen tecknen på narkotikapåverkan, men även bättre på att få misstankarna att hålla även juridiskt.
Kontentan är en mycket stor ökning av antalet inrapporterade narkotikabrott. Enbart i centrala Sundsvall har 281 personer rapporterats för ringa narkotikabrott hittills i år, och det är en ökning med 69 procent jämfört med samma period i fjol.
I helgen har 19 ringa narkotikabrott inrapporterats i länet. Både innehav, eget bruk och drograttfyllor har noterats. Främst i Sundsvall, men även i Örnsköldsvik, Kramfors och Timrå.
Det är oerhört viktigt att samhället kan sätta in resurser tidigt, så att inte problemen växer. Viktigt både för den enskilde som kan fastna i missbruk och för samhället i stort, säger Tomas Åslund.

Mer läsning

Annons