Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera drograttfyllor i länet under natten

Ett flertal bilister har blivit stoppade bakom ratten med narkotika i kroppen.

Annons

Under natten mot lördag har polisen stoppat flera rattfyllerister runt om i länet. Den första inträffade strax efter klockan 22 då ett vittne larmade polisen med anledning av att en misstänkt drogpåverkad man körde omkring på en moped i Granlo strax utanför Sundsvall.

En stund senare påträffade en patrull mopedisten, en man i 20-årsåldern, som nu är misstänkt för drograttfylleri.

Vid midnatt stoppades nästa drograttfyllerist, i samband med en nykterhetskontroll i Järvsta-Lugnvik, Örnsköldsvik. Vid en av kontrollerna fattade polisen misstanke mot en man i 40-årsåldern, som fick följa med till polishuset för vidare provtagning och förhör och som även han nu är misstänkt för drograttfylleri.

Vid tvåtiden var det dags ige, på Sörbyvägen i Örnsköldsvik, då en patrull ånyo vid en trafikkontroll stoppade ett fordon. Även här fick föraren följa med till stationen för provtagning och förhör och misstänks nu för drograttfylleri.

– Det har varit ganska lugnt så då har patrullerna haft tid att jobba med trafikkontroller, säger Jessica Jonsson, Kc-befäl vid länspolisen.

Därutöver har polisen under natten påträffat tre personer som varit misstänkt narkotikapåverkade och därmed gjort sig skyldiga till ringa narkotikabrott, däribland en man i 20-årsåldern i Sollefteå som försökte springa ifrån polisen.

– Han satt som passagerare i en bil och anade väl vad som var på gång, men han hann inte många meter, säger Jessica Jonsson.

Mer läsning

Annons