Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fuji-huset i Ånge har fått nya ägare

/
  • Från vänster Anders Olsson och Christer Eriksson som hoppas kunna få checka in många nya hyresgäster i Fujis före detta lokaler.

Efter årsskiftet kommer det att sjuda av aktiviteter och företagsverksamheter i Fuji-huset i Ånge. Det hoppas ägarna till ett nybildat aktiebolag som köpt fastigheten.

Annons
Under gårdagen offentliggjordes affären. Anders Olsson och Christer Eriksson kommer genom sitt bolag Affärshuset Mejeriet AB att erbjuda andra företag att hyra in sig i lokalerna.
Båda är förhoppningsfulla och har sonderat terrängen noga innan alla papper skrevs under.
Vi har företag som vill flytta hit, berättar Anders Olsson.
Huset som är på tre våningsplan är industriklassad. Här finns ett spektra av olika lokallösningar. Och många rum är så stora att det finns möjligheter att med hjälp av enkla lösningar skapa landskap för olika verksamheter.
Det finns också ett antal kontorsrum och en hel del kontorsmöbler som bara är att börja använda. På övre våningen ligger ett rum som är som gjort för ett callcenter.
Det är nu cirka ett år sedan som Fuji lade ner den mesta av sin verksamhet i Ånge. Sedan en tid har lokalerna stått helt tomma. Och det borgade för en affär som de nya ägarna känner sig nöjda med.
Omkring en miljon kronor blev köpeskillingen efter två månaders förhandlingar. Det får man knappt en villa för i Sundsvall. Den totala ytan är på 3 500 kvadratmeter.
Just priset gjorde att båda vågade slå till. Det betyder att kapitalkostnaderna inter rusar i väg på en gång. Däremot är det stora utrymmen som ska värmas upp.
Fastigheten är i topptrim, man har verkligen underhållit den på ett bra sätt, säger Christer Eriksson.
Om allt går som planerat hoppas båda att huset ska bli ett företagarcentrum i Ånge.
Det finns lokaler här som är som klippt och skurna för ljud- och bildarkivet, säger Anders Olsson och visar den tryckluftsapparatur som används för att få bort damm i samband med behandlingar av foton och dokument.
Båda känner framtidstro och tycker att vinden generellt håller på att vända i kommunen.
Affärshuset Mejeriet AB tar över lokalerna från och med i dag. Bolaget räknar med att det kommer att ta några månader innan ruljansen är i full gång. Man tänker också bedriva egen verksamhet i fastigheten på sikt.
Först måste vi koncentrera oss på att hyra ut lokaler. Vi kommer nog att vända oss till många mindre företag.
När alla pusselbitar väl börjar ramla på plats tänker man bedriva en lagerhotellverksamhet.
Och blir det tillräckligt många personer som hamnar i huset kanske även restaurangen kan öppna. Det finns kök och en matsal som rymmer upp mot 130 gäster.
Det skulle också kunna användas för någon som vill bedriva catring.
En gång i tiden var det ett mejeri innan fotoföretaget Fuji flyttade in. Och spår finns fortfarande kvar med kaklade golv över stora ytor. Vad dessa kan eller ska användas till får framtiden utvisa. Helt klart är att de nya ägarna känner optimism.
Vi känner mer möjligheter än oro.Mer läsning

Annons