Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gnarpslistan starkast

/
  • Hilda Norling, 28 år, Gnarp, tycker att det behövs nytt blod i kyrkopolitiken. Som femma i Borgerlig samling går hon direkt in i fullmäktige för Gnarp, Jättendal och Harmånger.

Gnarpslistan borgerlig samling, med Anders Broberg i topp, fick flest röster till det nya, samfällda kyrkofullmäktige i Gnarp, Jättendal och Harmånger.

Annons
Borgerlig samling fick i Gnarp 145 röster och i Harmånger 24, totalt 169.
Framtidens kyrka, med Staffan Larsson från Jättendal som ledande, fick 127 röster i Harmånger/Jättendal och 22 i Gnarp, totalt 149.
Socialdemokraternas lista, ledd av Dick Lindkvist, fick 66 röster i Gnarp och 31 i Harmånger/Jättendal, totalt 97.
I församlingsvalet fick Borgerlig samling 159 röster i Gnarp, (s) 75. I Harmånger/Jättendal blev det 161 röster för Framtidens kyrka, 17 för (s).
Valdeltagandet i Gnarp var 14,4 procent, i Harmånger/Jättendal 11,1.
För den västra kommundelen var valdeltagandet i Bergsjö 11,6 procent, i Ilsbo 17,8. ST sökte vid 22-tiden uppgifter från Hassela men utan att få kontakt. Valet i den kommundelen är dock tämligen ointressant och givet i förväg eftersom det var enbart 21 nominerade till de 15 fullmäktigeplatserna. I församlingsvalen fanns bara en lista per församling.
I går kväll pekade allt på att Anna-Lena Arousell-Berglund, Harmånger, och Inger Enros, Jättendal, tar plats i stiftsfullmäktige. Deras lista, partipolitiskt obundna, hade 15 procent av antalet röster men då hade bara en femtedel räknats.

Mer läsning

Annons