Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll i gång på Gårdsjöbadet

/

\"De komma från öst och väst, de komma från nord och syd\". Björn Englund, Gnarp, sjunger ut över Gårdsjön i Gnarp, en by med Njurundas postadress, så att det hörs miltals bort.

Annons
En fantastisk plats, konstaterar Åke Berglund, Harmånger, vikarierande kyrkoherde i Gnarp.
Det är tisdagssommarkväll, upp emot 200 församlade och en härlig stämning. Och visst stämmer inledningssången, folk har mött upp från alla väderstreck till kyrkans håll i gång-sommarkväll.
Björn Englund och Ove Falk, en man med sin gård på den motsatta sidan av sjön, är solister medan Sven-Olov Norlin, Gnarp, och Stig Lehnberg, Gnarp, ackompanjerar. Lehnberg är rätt färsk i gruppen, med munspel.
Veronica Röding, Ortsjön, bryter av med stillsamma visor och Emma Jonsson från Åsnorrbodarna ljuder ut bland annat nationalsången med blockflöjt. Tvillingsystern Sara håller noterna.
Den som tycker att det blir för mycket av läsarsånger, Sven-Ingvars med mera kan välja att plaska i badet. Det gör systrarna Malin och Daniela Svensson, Gnarp, de tumlar om med kusinen Pontus Karlsson från Lucksta.
Ett bra ställe och evenemang, tycker premiärbesökaren Birger Lindsten från Hoppskogen i Gnarp. Mycket folk och myggfritt.
Britt Söderlund, Gnarp, är en av dem som stökar med fikat. Musikerna håller till på en stor scen men så stora ytor får de inte framöver.
Det är grunden till ett omklädningsrumsbygge men det blir en viss plats över även för scenen, säger hon innan det är dags för kaffepausen.

Mer läsning

Annons