Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård kamp utlovas i derbyt–efter förlustsviten: "EM var inte bra för oss"

Dags för derby. Då saknar Östavall flera nyckelspelare. Men Ljunga tror inte det spelar någon roll för spelet. Oavsett trupp kommer det att bli en tuff match - och en trevlig upplevelse.

Annons

Östavalls IF tar emot derbyrivalerna Ljunga IF. Båda lagen förväntar sig en tuff uppgift.

Truppen i Östavall saknar bland andra Emil Fahlander som förutom fotbollsspel i Östavalls IF spelar hockey med Sundsvall. Hockeysäsongen krockar och därmed missar han det moraliskt viktiga derbyt mot Ljunga IF. Därmed tappar Östavall en viktig pusselbit i försvaret.

– Han är bra mot Oskar Nordlund som de har i Ljunga. Jag ser inga jätteklara hot, men Oskar är en klass för sig i den här serien, säger Östavalls tränare Jonas Westring.

För hemmalagets del saknas även Elias Wennerberg medan Ljunga har en komplett trupp förutom långtidsskadade Zaar. Men båda lagen förväntar sig och ser fram emot den tuffa uppgiften att plocka poäng.

– Det blir tufft naturligtvis. Vi har inte precis rosat marknaden i år så vi tror det kommer bli tufft. Men å andra sidan är derby ett derby och vi brukar kunna knyta ihop då, säger Ljungas sportchef Roy B Olsson.

– Det kommer säkert smälla på lite. Planen senast, på våren, var inte så bra, nu på Skogsvallen kanske det blir lite finare fotboll, menar Jonas Westring.

Derby ja. Då kommer det bästa artilleriet fram. Och både Ljunga och Östavall kan behöva några poäng efter en bitvis tung säsong.

– Vi var med i toppen länge men sen hade vi lite för många spelare som åkte på EM och de flesta kom tillbaka och var lite dåligt tränade. Vi fick tre förluster på rad, jag hoppas att de hade en fin upplevelse, men EM var inte så bra för oss, fortsätter Westring, som menar att Östavalls mål nu framför allt är att nå Sund och kanske en kvalplats.

Båda lagen är överens om att arrangemanget runtomkring har stor betydelse för både matchen och stämningen. Och det ligger en hel del prestige i mötet mellan division 4-lagen.

– Nog är det prestige alltid. Det pratas mycket fotboll här och några killar i Ljunga har spelat i Östavall så de känner varandra utan och innan. Det är jättekul, säger Westrbring och får medhåll från motståndarsidan.

– Det är ett jättebra intitativ av (Sten-Ivar) Fredlund. Vi har gått ut och försökt få med så mycket supportrar som möljligt och det var tänkt att vi skulle boka en buss men den var bokad tyvärr så vi får åka separat, säger Olsson.

Så vem vinner?

– Vi förlorade på Ljungalid, men vi hade lika gärna kunnat gå därifrån med en poäng. Det är mycket möjligt att vi kan ha en chans att gå därifrån med åtminstone en poäng, säger Olsson.

– Det blir jättetufft men vi kan inte göra så mycket åt det (att vi saknar folk), säger Westbring.

Trupperna:

Östavalls IF

Målvakter: 1. Alexander Thid, 25. Manne Wallström, 95. Mykhailo Barabanov

Försvar: 2. Petter Bergius, 3. Joel Jansson, 4. Robin Cardegren, 7. Robert Olsson, 13. Jonas Axelsson, 20. Magnus Rimeslåtten, 23. Jonas Westring (spelande tränare), 25. Emil Fahlander (saknas)

Mittfält: 5. Kristian Wedmark, 6. Elias Wennerberg (saknas), 8. Jogge Johansson, 10. David Nordberg, 11. Pär Malmberg, 12. Niklas Möllhagen. 14. Ali Mirzad, 15. Pierre Fredlund, 16. Andreas Wikström, 18. Fredrik Karström, 19. Alexander Sjödin

Anfall: 17. Elliot Kårelind, 22. Yaroslav Voloshin, 24. Christoffer Strandin, 27. Jens Gustafsson

Utespelare: 21. Joakim Andersson

Ljunga IF:

Målvakter: 1. Viktor Nordlund, 22. Erik Aldebrant, Valerik Danielian

Försvar: 3. Emanuel Granlund, 6. Tommy Zaar (saknas), 7. Jimmy Gustafsson, 11. Gunnar Bojvik-Westberg, 20. Robin Bergman

Mittfält: 8. Pontus Björk, 9. Daniel Olsson, 15. Anders Bohman, 18. Ted Carlsson, David Danielian

Anfall: 10. Haik Danielian, 16. Joakim Backlund, 19. Nicklas Eriksson, 21. Joel Eriksson, 100. Oskar Nordlund, Jerry Backlund, Niklas Källström, Rasmus Söderman

Utespelare: Krbom Brhane, Martin Edlund, Mathias Edlund, Olle Eriksson, Andreas Fridolf, Mathias Goodhe, Jonathan Grip, Anton Grödén, Håkan Göransson, Albin Karlsson, Erik Källström, Edwin Molin, William Poromaa, Joel Wikholm, Felix Österström

Mer läsning

Annons