Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottstjuvar släppte ut hästar

/
  • Hästen Jack är välbehållen efter nattens händelse. Han och en annan häst släpptes ut av inbrottstjuvar.
  • Tina Tjärnberg Forslund kan inte förstå varför någon skulle vilja släppa ut hennes hästar.
  • Inbrottstjuvarna har brutit upp hästägarnas skåp.

Vid ett inbrott på Färsta ridklubb släpptes två sjuka hästar ut ur sina boxar. En granne hittade de vilsna hästarna på vägen vid fyratiden i går morse.

Annons
Ridinstruktör Tina Tjärnberg Forslund känner sig kränkt över det som hänt. Det är inte inbrottet som är det värsta, utan att någon har öppnat boxarna och låtit hästarna vandra ut på vägen.
De är långtidssjuka och får inte vara ute och springa. Den ena är hos veterinären nu och den andra har fått värme i knät igen, säger hon.
De två boxarna som hästarna stod i öppnas med en regel som måste tryckas in från utsidan. I morse stod de tomma och någon hade stängt igen boxarna.
Hästarna har blivit utsläppta. Dörrarna går inte igen av sig själv när man stänger dem, säger Tina Tjärnberg Forslund.
I stallet fanns sammanlagt åtta hästar men inbrottstjuvarna valde att öppna åt just de här två. Någon gång mellan klockan halv nio i tisdags kväll och fyra i går morse släpptes de ut. Klockan kvart i fyra fick Tina Tjärnberg Forslund ett telefonsamtal från en granne. Två av ridskolans hästar hade rymt och var ute och gick på bilvägen framför stallet. Snart kunde de konstatera att hästarna inte kom från hagen utan inifrån stallet.
När hon kom till stallet såg hon att inbrottstjuvarna tagit sig in genom en dörr på baksidan. De privata förvaringsskåpen hade skurits upp och därifrån plockades olika hästtillbehör. Två sadlar har stulits och det kan röra sig om mer som inte har upptäckts ännu. Tina Tjärnberg Forslund känner sig kränkt över det inträffade.
Det är så respektlöst att de släppte ut hästarna. En person som gör en sådan sak kan nog göra vad som helst, säger hon.

Mer läsning

Annons