Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill leda Mellon – ring mig, Christer!

/

Annons

Jag gillar att inspireras av människor, eller saker för den delen, i min närhet. Det kan vara allt från kollegor på jobbet, till människor som, geografiskt sett, befinner sig längre bort.

I vintras när Gina Dirawi presenterades som SVT:s julvärd blev jag inspirerad. Främst av det faktum att hon själv ska ha varit den som knäckte idén till SVT, att ja men du – Gina Dirawi kanske skulle vara den som tänder ljus och tjattrar i rutan.

SVT föll för idén – och nånstans där tändes inte bara ljuset i tv-rutan, utan även ett ljus framför mina ögon.

För jag råkar ju nämligen vara ett väldigt stort fan av ett annat tv-program som Sundsvalls stolthet Gina Dirawi har lett ett antal gånger. Melodifestivalen.

Ofta har jag tänkt att min sångkapacitet trots allt skulle klara av att vara med i Sveriges största musikprogram. Sen kommer jag på bättre tankar, biter i det sura äpplet och inser att det helt enkelt aldrig kommer att hända.

Men att leda programmet däremot. Det är ju faktiskt inte helt omöjligt. Jag har ju faktiskt lett några livesändningar i mina dagar. Även om tittarsiffrorna på dem varit något lägre.

Så då fick jag idén. Jag kanske skulle slå en signal till herr Björkman och säga att "här finns en annan Sundsvallsbo som är beredd att steppa in och ta över efter Gina Dirawi".

För visst behöver väl SVT ett nytt, fräscht ansikte som kan göra dundersuccé?

Risken är väl att han inte svarar när jag ringer.

Så varför inte bara passa på att presentera mig här:

Jag är tjej – ni vet sånt där som är bra, för då visar SVT att de tänker på att inte snedfördela så att bara männen syns.

Jag är gay – ännu bättre. Då visar SVT att de tänker på mångfald och inte särbehandlar folk på grund av sexuell läggning och sånt.

Jag är ung – fantasiskt bra! SVT vågar satsa nytt och fräscht.

Dessutom har jag humor, tycker jag själv i alla fall. Så alla halvgenanta pausnummer kommer jag att genomföra med bravur.

Jag är inte nervös över att göra bort mig på bästa sändningstid och jag skulle verkligen inte ha något emot att surra med Sveriges artistelit.

Ni hör, jag är som klippt och skuren för detta program.

Och det bästa av allt är att jag faktiskt skulle vilja det. Så Christer Björkman, ring mig! Jag tar med kaffe och bullar så kan vi diskutera det här.

Jag har övat hela våren och sommaren på frasen "Välkommen till Melodifestivalen 2017! Nu kööööööööör vi!", så jag lovar att jag är redo.

Kom igen Christer, pretty please?

Tidigare krönikor:

Jag vägrar oroa mig eller vara rädd – det är bara i onödan ändå

Nu är väntan äntligen över – snart är bullarna färdiggräddade

Så bryter du en pinsam tystnad på bästa sätt

Varför sträcktittar vi på tv-serier när grannen kanske är en mördare eller knarklangare?

Hur lyckas en att inte ta livet för givet?

Kärleken växer för varje dag – om mindre än 100 timmar blir hon min fru

Jag hatar ordet "brukar" lika mycket som rasism och sexism

Tänk dig världens ledare i en klämkäck musikalscen à la Sound of Music

Mer läsning

Annons