Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarklangare beställde 13 kilo cannabis

När kuriren som bar på 7,4 kilo cannabis åkte fast for beställaren själv till Norrköping för att hämta ett nytt parti på 5,7 kilo.
Nu döms han till fängelse, igen.

Annons

Mannen som bott i Sundsvall men är skriven på en adress i östra Jämtland har flera gånger tidigare dömts för narkotikabrott. År 2003 dömdes han till fängelse i 12 år för grovt narkotikabrott och varusmuggling. Därefter har han dömts ytterligare tre gånger. Han frigavs villkorligt med ett år och fyra månader återstående strafftid i februari förra året.

Nu döms han på nytt för grovt narkotikabrott. Vid två tillfällen har han planerat och organiserat narkotikaköp med syfte att sälja narkotikan vidare.

Först organiserade mannen ett inköp av drygt 7,4 kilo cannabis men Tullverket hade span på de inblandade i affären.

Klockan 20.20 den 17 februari greps kuriren på järnvägsstationen i Alvesta. Kuriren, en 52-årig man från Stockholm, hade 7 449,8 gram cannabis med sig och har sagt att han skulle transportera narkotikan till södra Stockholm.

När kuriren åkt fast for mannen från Sundsvall själv till Norrköping för att ta emot ett nytt parti cannabis. Den 24 februari tog mannen emot en väska som innehöll 5 732 gram cannabis, väskan hämtades i en lägenhet och överlämnades i en bil.

Förutom narkotikan beslagtogs 300  000 kronor från de inblandade i knarkaffären.

Totalt döms nu sex personer till fängelse för de grova narkotikabrotten. Mannen från Sundsvall döms till fängelse i tre år och sex månader, och hans tidigare villkorligt medgivna frihet förklaras helt förverkad.

Mer läsning

Annons