Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan vägrar betala skadesståndskravet

/

Kyrkorådet i Timrå gav klartecken till att betala fakturan på 5 000 kronor till pensionatet i Nordingrå. Detta efter de anklagelser som ägaren gjort mot den kvinnliga kyrkokören i Timrå.

Annons
Upprinnelsen var en att kören åkte upp till Nordingrå för att träna. Enligt ägarinnan spårade det ut och hon anklagade kören för att ha rivit ner en gardin och förstört en antik soffa. Hon skickade också en räkning till Timrå församling som vägrade betala.
Då vände hon sig till Kronofogdemyndigheten. Hon har tidigare till tidningen uppgivit att det var stiftet i Härnösand som gett henne rådet att kräva ett skadestånd.
Versionerna om vad som egentligen hände den kvällen när Mariakören var i Nordingrå går starkt isär, något som Sundsvalls Tidning tidigare skrivit.
Den 29 september tog kyrkorådet beslutat om att fakturan ska betalas. Men det är inte aktuellt i dagsläget. Kyrkoherde Arne Selander har skrivit till Kronofogdemyndigheten och konstaterar att kyrkan motsätter sig kravet.
Som skäl anger Arne Selander att den faktura som är skickat inte har en tillfredsställande dokumentering.
Enligt uppgift har sökande uppgivit att hantverkare använts för att "återställa" hotellet efter körens vistelse. Trots påstötningar har inga kvitton eller verifikat uppvisats för att styrka hennes yrkande utan endast en räkning där hon kräver oss på elva timmars arbete för 450 kronor i timmen, skriver Arne Selander.
Under måndagen damp ett nytt brev ner från hotellägaren. I det bjuder hon in kyrkan från Timrå att själva komma upp och besiktiga det som ska ha förstörts.
Ännu verkar inte sista versen vara klar i denna konflikt mellan hotellet i Nordingrå och kyrkan i Timrå.

Mer läsning

Annons