Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lückner lämnar Mora

Efter två säsonger lämnar Harald Lückner Mora IK.
—  Det är bara att gratulera den klubb som kommer att få ta del av hans tjänster, han är en av landets bästa tränare, säger Moras klubbdirektör Jan Simons.
—  Inget lätt beslut, men det har växt fram senaste tiden, kommenterar Lückner.

Annons
Lückner har haft två mycket framgångsrika hockeysäsonger med Mora IK. Säsongen 200304 förde han helt otippat upp laget i elitserien. Som nykomlingar i elitserien gavs inte Mora några större chanser, men mot alla odds klarade klubben inte bara nytt kontrakt utan var också med i kampen om slutspelsplats inför sista omgången.
 Hela 2004 var egentligen som en saga, om man ska vara riktigt ärlig. När vi gick upp i elitserien. Och på det sättet vi spelade fram till jul. Jag är glad och stolt att jag fick vara med om det, det är ett minne för livet, säger Lückner.
 På ett riktigt charmigt sätt tog vi hela hockey-Sverige med storm.

"Presterat toppresultat"
Efter matchen mot Brynäs i tisdags kväll sade Lückner att han snart skulle lämna besked om fortsättning. Då visste redan Jan Simons att Lückner bestämt sig för att inte förlänga kontraktet. Enligt TV4 Gävle-Dalarna sade Lückner att han ville ha nya utmaningar någon annanstans.
 Jag har vetat om detta en tid och kan bara beklaga, säger Jan Simons till TT.
 Harald har gjort mycket gott för klubben och presterat riktiga toppresultat.
Lückners resultat med Mora har gjort honom till ett jagat byte bland andra klubbar. Han erkänner att han fått många påringningar både från Sverige och utlandet:
 Jag hade gärna flyttat utomlands, men de klubbar som var riktigt intressanta har av olika anledningar fallit ifrån. I Sverige är det både elitserie- och allsvenska klubbar som är intresserade.

Ingen ersättare klar
Vem som kommer att träna Mora kommande säsong är ännu inte klart. Jan Simons säger att klubben redan har pratat med några intressanta namn, både inom och utanför Sverige.
 Vi hoppas ha klart med ersättare inom en månad. Men vi måste jobba lugnt och metodiskt, säger han.
På spelarsidan har Mora kontrakt över nästa säsong med nio spelare. Ingen av de utländska spelarna har avtal för kommande vinter.

Mer läsning

Annons