Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst tolv dödade av bilbomb i Bagdad

Minst tolv personer dödades på torsdagen då en självmordsbombare sprängde sin laddning i en del av Iraks huvudstad Bagdad som domineras av shiamuslimer.

Annons
Attentatsmannen satt i en bil som sprängdes i närheten av en marknadsplats och en moské.
En hel serie självmordsattentat i onsdags i Bagdad och två andra städer dödade minst 71 irakier. Över 400 människor har dödats i det upptrappade våldet sedan landets nya övergångsregering bildades för två veckor sedan.
Från andra delar av Bagdad kom rapporter om flera mord under morgonen. En general i den nya irakiska armén blev ihjälskjuten när han skulle åka till arbetet från sin bostad i Jihad-distriktet i västra Bagdad.
En timme senare blev en polisöverste som tjänstgjorde i inrikesdepartementet skjuten när han kom ut från sin bostad i al-Amin-distriktet i sydöstra Bagdad. Terroristnätverket al-Qaidas ledare i Irak, Abu Musab al-Zarqawi, tog i ett uttalande på internet på sig ansvaret för mordet på polisöversten. Uttalandets äkthet gick inte att omedelbart bekräfta.
I Samarra norr om huvudstaden dödades två irakiska soldater när en bomb briserade nära en vägspärr, och i utkanten av samma stad blev två bageriarbetare mördade.
Den amerikanska militären meddelade att två marinkårssoldater dödades i onsdags. Deras pansarfordon körde över en mina under den pågående offensiven i nordvästra Irak nära syriska gränsen. 14 marinkårssoldater sårades.

Mer läsning

Annons