Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikvecka planeras i Stöde

Sex tyska kammarmusiker med pianisten Lars Jönsson i spetsen. Lokala och andra svenska professionella musiker.
De ska utgöra kärnan i den musikvecka som i juli planeras äga rum i Stöde. Bland annat står konserter och offentliga repetitioner på programmet.

Annons
Tanken att förlägga en musikvecka till Stöde har funnits länge. Upprinnelsen är pianisten Lars Jönssons återkommande konsertbesök där.
Lars är förtjust i Stöde, och han drar folk. Vi har länge sagt: tänk om vi kunde ha en hel musikvecka. Och i januari beslöt vi att sätta igång, säger Margareta Rudbo, ordförande i föreningen Stödekult, som arrangerar veckan.
Än är det mest på planeringsstadiet, men om allt går i lås ska musiken pågå mellan 23 och 29 juli. De tyska musikerna, som Lars Jönsson samlat kring sig, står för fyra konserter. En orgelkonsert är inplanerad, och föreningen hoppas också kunna knyta upp hemmasångerskan Christine Sjölander, som nu avslutat sin operautbildning.
Tanken är att Stöde Musikvecka ska bli årligt återkommande. Det har också talats om att hålla masterclasses för tillresande musikstudenter, men det hinns kanske inte med i år.
Däremot kan vi kanske erbjuda dem lokaler så att de kan ha med sig instrument och spela tillsammans, säger Margareta Rudbo.
Annons