Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nils Willing död

Nils Willing, Strömsbruk, en arrangörernas arrangör och fixarnas fixare, har avlidit 82 år gammal.

Annons
Han var född i Södermanland men växte upp hos sin mormor i Brytte i Hudiksvall och Strömsbruk. Under åren arbetade han som industrielektriker på Ströms Bruk.
Nils Willing hade ett enormt förenings- och samhällsengagemang. Han var en tid rallyförare, körde bland annat DKW och Morris, och åtog sig senare tävlingsledarskap, bland annat för Midnattssolsrallyt.
Han gjorde Strömsbruk till en metropol för båtracing med VM- och EM-arrangemang. Flera av klubbens förare nådde stora internationella framgångar innan eran tog slut omkring 1980.
Som ordförande för Nordanstigs fiskeområde låg han bland annat bakom projekten med handikappfisket i Långtjärn och laxtrappan i Strömsbruk. Han var även jaktengagerad och födde upp drevrar till championtitlar. För arbeten med vandringsleder var han också drivande.
Nils Willing var socialdemokrat och inom kommunpolitiken ordförande för fritidsnämnden i både Harmångers och Nordanstigs kommuner.
Han engagerade sig mycket för flyktingarna i Strömsbruk och på senare år för barnbarnen och deras idrottsutövande, inte minst Kalle Ljungbergs fotbollsspel i Gif Sundsvall.
Makan Gerd, född Larsson och bördig från Stocka, avled för tre månader sedan. Närmast anhöriga är döttrarna Britt-Inger Ljungberg-Willing och Berit Willing, med familjer i Strömsbruk, samt syster.

Mer läsning

Annons