Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrfjärdenprotest mot bredbandsprioritering

Ett 60-tal personer i Gnarpsbyarna Norrfjärden och Haddäng har anmält sig som intresserade för kommunalt ADSL-bredband och besvikelsen och ilskan är stor över att de får vänta på anslutning.

Annons
Vid det senaste kommunstyrelsesammanträdet konstaterades att pengarna räcker till enbart Mellanfjärden, Hårte och Sörfjärden.
Det borde prioriteras på motsatt sätt. Att Norrfjärdenområdet ansluts i första hand eftersom intresset och behovet är störst här, anser Johan Dahlgren i Haddäng som för en tid sedan fick 60 hushåll att göra en intresseanmälan.
Det var ett rekordstort intresse, fick jag veta.


Samarbeten med Telia?

Dahlgren tycker att frågan skötts amatörmässigt. Kommunens ansvarige, Göran Norling, konstaterar att pengarna inte räcker men att det borde kunna gå att samarbeta med Telia som redan har en fiberledning dragen i marken mellan Gnarp och Sörfjärden och vidare mot Norrfjärden.
Boende i Ede i Bergsjö och Lönnånger i Harmånger reagerar också starkt mot att de satts på väntelista.
För Edes del hoppas vi också att kunna etablera ett samarbete med Telia som ju har fiber dragen mellan Bergsjö och Hassela. Vi har fiber enbart mellan Bergsjö och Älgered och det kostar ett par miljoner att lägga fiber mellan Älgered och Hassela, säger Göran Norling.
För Lönnånger kan vi kanske också hitta samarbetsmöjligheter.


Mer läsning

Annons