Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya elljusspår i Bergsjö

/
  • Dorim Dan-Sefa, Rasmus Jägbrant, Linus Lång och Robin Kollin tänker använda Bergsjös nya och här spånbelagda elljusspår.

Bergsjö IF och Bergsjö skolor samt inte minst allmänheten får den kommande vintersäsongen två nya elljusspårsslingor. En på 500 meter och en på 1 200 meter.

Annons
Ett gediget, ideellt arbete har lagts ner med röjning, avverkning, grävning, dikning, ytbeläggning och belysning. Arbeten pågår ännu.
Vi har fått anslag på 220 000 kronor, berättar idrottsläraren Anders Wimark som anses ha varit motorn för anläggningen.
Riksidrottsförbundet ställer upp med 100 000 kronor, Iggesundsfonden 75 000, kommunen 30 000 och föreningens huvudstyrelse 15 000.
Det gamla elljusspåret bevaras också.
Med en grym uppförsbacke och en hiskelig utförslöpa har det inte varit så attraktivt. Nu blir det småkuperade alternativ.
Det finns planer på även en tredje etapp men den får vänta.
I vanlig ordning i Nordanstig gäller ideellt arbete. Trima har ställt upp med traktor och föraren Yngve Westberg och maskinförare i övrigt, som Olle Hellman, Daniel Svensson, Peter Pääjärvi, Olle Persson och Bengt Glad, har också bidragit till förverkligandet.
Det är ändå Anders Wimark som haft huvudansvaret. Han har hela tiden varit den drivande, berömmer skidsektionens Anders Melin, själv eldsjäl.
Ove Bergfors har ansvaret för den omfattande belysningsdelen. Allt arbete är inte klart än men man räknar med att de nya slingorna ska vara fullt åkbara när väl snön kommer.
Skolelever har också ställt upp.
Bra att de nya spåren kommit till. Det gamla är ju bara upp och ner, tycker Dorim Dan-Sefa, Rasmus Jägbrant, Linus Lång och Robin Kollin som alla dragit ris.

Mer läsning

Annons