Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa Myhrers många roller

I fyra år var han Tomas Brolins tränare i Hälsinglands pojklandskapslag i fotboll. Några år senare, 1994, blev ju Brolin uttagen i världslaget.
Sedan 22 år är han pappa till André Myhrer, en av världens bästa slalomåkare.

Annons
I Bergsjö vet nästan alla vem Torbjörn Myhrer är. Visst har han ställt upp tusentals timmar och tusentals mil för sonen och de övriga barnens idrottande men han har även lagt ner ett mycket omfattande arbete för Bergsjö IF. Han har fått pris för sitt arbete, främst för det som ungdomsansvarig i fotbollssektionen och som ledare för alpina sektionen. Det har sannerligen inte handlat om ideellt arbete enbart för ätteläggen.
Det är lunchdags, ett tiotal ur Rotary i Nordanstig har samlats på Bergsjö hotell. Dagens inbjudne gäst är just Torbjörn Myhrer.
Det hade känts bättre om André själv varit här och berättat. Men han är ju inte hemma, inleder Torbjörn Myhrer.
Allt handlar om Andrés karriär. Inget om Torbjörns som mycket lovande division V-spelare i fotboll i Jättendals IF.
Jag fick faktiskt arbete på Iggesunds Bruk tack vare fotbollen. Även spelare som Lars-Göran Runsvik och Stig Andersson värvades till division IV-laget Iggesunds IK på samma sätt.
Under tre vårmånader för 15-talet år sedan var Torbjörn Myhrer tränare för Hudiksvalls ABK. Ersättare för en viss Lars Lagerbäck.
Karriären för André Myhrer inleddes på allvar 1994 då han tog en delseger i kombinationen i lilla världscupen. Dagen därpå åkte han ur och surade i nästan en vecka.
Ungdoms SM-segern i Sundsvall, storslalom, 1998 visade också vägen mot denna säsongs placeringar som tvåa och trea i världscupen och femteplatsen i VM, allt i slalom. Ett hot i karriären var knäoperationen 2003.
Läkaren gjorde fem hål i båda knäna och hackade bort beläggningar vid knäskålarna.
Ett tag trodde alla att karriären var över, rehabiliteringen tog tid, men i december 2003 var André Myhrer återställd och vann på direkten två tävlingar i Sundsvall.
På vårkanten kommer han att hyllas på busstorget i Bergsjö. Det förbereder Lennart Holmsten, ordförande i Bergsjö IF.
Framgångarna skapar ekonomiska problem av det goda slaget.
André har skaffat en rådgivare.
Ett alternativ kan bli att han skriver sig i Monaco
, som Anja Pärson. Men klubbtillhörigheten blir ändå Bergsjö IF.
Visst blir det så, lovar pappa Myhrer.


André Myhrer valde rätt föräldrar. Pappa Torbjörn har lagt ner många tusen kronor samt tusentals timmar och mil på att stötta. Mamma Christina är också engagerad.Mer läsning

Annons