Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärstucken av en geting – mellan brösten

Annons

Jag satte på mig min finaste långklänning, flätade håret och förvandlade mig till indiankvinna för en kväll. Minglade med några andra westernstylade kvinnor, skålade och småpratade lite, då jag plötsligt kände något som kittlade till i urringningen. Jag försökte vara så diskret som möjligt när jag skulle ta bort det som störde, hm verkade vara ett kryp av nåt slag. Precis när jag nyper till krypet och skickar upp det ur urringningen känner jag hur det sticker till. Jag kollar ned på marken och inser – det är en geting!

I samma veva upptäcker jag att gadden sitter kvar mellan brösten och en brännande känsla börjar sprida sig i hela bröstkorgen.

"Hrm, harkel, harkel, ursäkta? ... Hörni! Jag har blivit getingstucken mellan bröna!" var det enda jag fick ur mig. Och mina mingelvänner tittade mycket förvånat på mig. Vad sa hon just??? Jag vet att det inte var det trendigaste ordet att säga direkt men jag är ju inte så fin i kanten alla gånger. När de väl förstod att jag faktiskt inte skämtade så blev det liksom roligt på riktigt på nåt sätt.

Jag hade lite svårt att släppa det där sedan, inte minst för att det faktiskt gjorde ont. Jag hade ju aldrig blivit stucken förut, vad kunde hända? Skulle jag svälla upp jättemycket? Men jag blev lugnad av en annan festdeltagare som förklarade för mig att det inte var någon fara om det var första gången. Är man allergisk så är det tydligen andra sticket som är värst. Så jag pustade ut. Sannolikheten att jag skulle bli stucken en andra gång kändes extremt liten eftersom det trots allt tog 41 år tills jag fick mitt första stick.

I lördags, exakt en vecka senare och faktiskt också inom samma timme, hände det jag absolut inte trodde skulle hända. Jag sitter på altantrappan med ett glas vin i handen och myser med några goa vänner när det kommer en geting och surrar omkring oss. Jag sitter lugnt kvar ända tills jag känner att den slår sig ned på min vänstra fotled. Jag sopar till den med handen av en ren reflex och mycket riktigt ... så blir jag stucken igen!

Inget stick på 41 år och nu två stick på 7 dagar. Hur stor är den sannolikheten?

Nåja, en sak var positiv i alla fall, jag verkar inte vara allergisk. En liten svullnad, lite värk och kläda blev resultatet även efter helgens stick.

Nu sitter jag här och kliar mig på fotleden. Men jag kan inte låta bli att undra vad det där skulle betyda egentligen. Är det någon som försöker säga mig något här?

Nej, jag får nog inget svar på den frågan. Men om någon ser mig komma springandes i hög fart i Bollnäs vid 17.30-tiden på lördag kväll så beror det förmodligen på att jag har en geting i hälarna. Jag känner igen mönstret, kommande lördag ska jag nämligen mingla igen, tredje lördagen i rad. Som upplagt för ett nytt getingstick med andra ord. Tredje gången gillt ...

Tidigare krönikor:

Måhända att jag inte klipper gräset i raka rader – men det blir bra till slut

Jag försökte avslöja myten om tandfen – men blev straffad direkt

15 anledningar till varför det är bäst att vara lantis

Tack och lov att maj är över – nu står nästa helvetesmånad för dörren

Mer läsning

Annons