Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resultatlös jakt på dubbelmördare

Ett äldre par hittades i juni brutalt mördat på en gård i den lilla byn Brattås på Härnön utanför Härnösand. Trots mer än två månaders intensivt arbete har polisen inget hett spår efter mördaren eller mördarna.

Annons
 Vi har väldigt lite att gå på inte ens ett riktigt motiv för brottet, konstaterar Christer Johansson, presstalesman för polisen i Västernorrland.
Redan några dagar efter det att en 70-årig man och hans 67-åriga särbo hittats döda på mannens avsides belägna gård på Härnön konstaterade polisen att man saknade såväl motiv som misstänkta. Dådet fortsätter att vara en svårlöst gåta för polisen.
Det finns inget som tyder på att det äldre paret fallit offer för rånare.
 Enligt de anhöriga tycks inget av värde ha försvunnit från gården. Inne i bostadshuset låg mannens plånbok orörd. Även vapnen var kvar i vapenskåpet trots att nyckeln var relativt lätt att hitta, berättar Christer Johansson.
 Det enda som vi vet har försvunnit är den döda kvinnans bank- och kontokort. Inga köp eller uttag har gjorts på kortet. Förövaren tycks ha åkt direkt från brottsplatsen till en bankautomat där tre försök att få ut pengar gjordes innan maskinen lade beslag på kortet, säger Johansson.
Det mesta av materialet i den tekniska undersökningen har analyserats. Polisen väntar fortfarande på en del analyssvar, men hittills har varken den tekniska undersökningen eller tips från allmänheten lett till något genombrott i spaningarna.
Polisen har även undersökt om det skett några inbrott i södra Ångermanland som tidsmässigt kan kopplas samman med dubbelmordet. Men det har inte heller gett något resultat.
 Vi hoppas på ett avgörande tips från allmänheten, exempelvis från någon som hört någon prata bredvid mun i fyllan och villan eller någon som på annat sätt försagt sig, säger Christer Johansson.
Polisen i Västernorrland har fortfarande stöd i form av resurser och personal från Rikskriminalen.

Mer läsning

Annons