Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexbrottsutredare på riksturné

Polisen efterlyser fler offer för \"Porrfotografen\" från Sundsvall \"Porrfotografen\" från Sundsvall sitter sedan i mars häktad misstänkt för sexbrott mot ett hundratal unga kvinnor och flickor. Nu ger sig Malmöpolisens utredare ut på en förhörsturné med offer i hela landet. De kommer till Sundsvall en vecka i oktober, och hoppas då att ännu fler utsatta flickor har hört av sig.

Annons
Malmöpolisen tycker att Sundsvall är extra intressant eftersom den nu 30-årige mannen under långa tider bott här. Därför gör åklagaren nu ett medieutspel i förhoppningen att fler utsatta tjejer i Sundsvall ska höra av sig till polisen.
I Sundsvall var han föremål för brottsutredningar gällande sexuella ofredanden av småflickor, våldtäkt samt sexuellt utnyttjande av två berusade tonårstjejer. Men han fälldes 1999 bara för att ha tafsat på en 14-åring och försökt få henne att posera på nakenbilder.
2002 åtalades 30-åringen för att ha köpt sex av en 15-årig Gävleflicka på ett hotellrum. Den kontakten uppstod sedan han presenterat sig som Alexandra77 på Lunarstorm och erbjudit modelljobb.
När Malmöpolisen slog till mot 30-åringen nu i mars hittade de 15 000 porrbilder och över 150 sexfilmer på unga kvinnor och flickor i hans dator. Filer som polisen tror att han förmått flickorna att skicka till honom via internet.
Men han tros också ha träffat och sexuellt ha utnyttjat ett stort antal minderåriga flickor runt om i landet.
De drabbade mår mycket dåligt av vad de varit med om, säger kommissarie Anna Gustafsson vid Malmöpolisen i ett pressmeddelande.
Polisen tror att 30-åringen kan ha utsatt ett 100-tal flickor för övergrepp i olika utsträckning. Ett sextiotal är identifierade, och sexbrottsutredarna ger sig inom kort ut på en sex veckor lång förhörsturné i hela landet.
Några av 30-åringens offer finns i Sundsvall, och från den 10 november ska de träffa förhörsledarna.
Polisen hoppas nu att den mediala uppmärksamheten kring fallet ska få fler offer att våga träda fram och berätta om sina kontakter med 30-åringen.

Mer läsning

Annons