Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju härliga månader utan Nobina och Din tur

/

Annons

Yes. Krönikör Nygren kan stolt meddela att det nu är sju månader sedan han senast, och för sista gången, klev ombord på en stadsbuss i Sundsvall. 

No Nobina, och turen att slippa Din tur.

När krönikören läste att merparten av de över 500 kundärenden Din tur fått in senaste halvåret var klagomål, fick han ytterligare bevis för visheten i sitt beslut.

Inte nog med att bussarna fortfarande verkar komma lite hipp som happ, om de kommer alls, vill säga – en hel del av de stackars satar som är utelämnade till att nyttja kollektivtrafiken klagar på att de blivit illa och i vissa fall hånfullt bemötta av busschaufförer.

Krönikör Nygren tog ett slags officiellt avsked genom att i en betraktelse med rubriken "Aldrig mer en bussjävel" i numera osaligt avsomnade Dagbladet deklarera att han inte hade för avsikt att någonsin mer sätta sin fot på ett dylikt transportmedel i vår lilla stad.

Turligt nog har nyss nämnde krönikör bara tre-fyra handgranatskast till city från sin södermalmska takvåning, plus ynnesten att jobba hemifrån – men även om han skulle ha bott i Njurunda och haft ett kneg att ta sig till, hade krönikören hellre pendlat med en enhjulig Pongo-cykel, om han uttrycker det så.

Efter en rad liknande incidenter, fick krönikör Nygren definitivt nog när han i november i fjol skulle ta sig tillbaka till city efter att ha fått en rulle svart-vitt framkallad hos Lofoto i Nacksta och betalsystemet ombord på bussen vägrade erkänna att det fanns täckning för resan på det bankkort som stacks in i dess snål-läppade, asketiska mun.

Två juck till i avläsarspringan, med samma resultat – och kusken på denna Sundsvalls-diligens meddelade med vad jag beskrev som patetisk pseudo-maktfullkomlighet:

"Jag har inte tid med det här."

Hade det inte varit för att det råkade vara ett seriöst novemberskitväder – vi pratar blåst, och regn klösande som klorna på ett rabiessmittat lodjur – hade undertecknad, som har spänstiga ben, gladeligen fotvandrat från Nacksta.

Nu fick jag kliva ut i nyss nämnda blåst och regn.

Till saken hör att det var känt att det var betydande problem med biljettsystemet, vilket busschauffören knappast svävade i lycklig ovetskap kring.

En Pall Mall och 15 minuter senare (i sig mirakulöst att tidtabellen hölls) kom nästa buss, och ombord på den fungerade bankkortet.

Nå. Skadan var skedd. 

Krönikör Nygren bestämde på stående fot (han fick naturligtvis ingen sittplats) att avsluta sin redan föga love story-liknande lilla affär med Nobina och Din tur.

Sju månader senare verkar antalet Sundsvallsbor som är missnöjda med den lokala busstrafiken bara växa.

Dags, kan man tycka, för styrande politiker att bildlikt talat ta över ratten och visa vilken väg som ska tas för de cirka 50 miljoner i enbart skattekronor busstrafiken kostar årligen.

Mer läsning

Annons