Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart klart med ny matbespisning

/

Svaret på var Mimerskolans 200 elever ska äta skollunch nästa termin kommer troligen på måndag.
Hetaste alternativet ligger snett över Baldersvägen – kommunens före detta serviceboende för förståndshandikappade.
– Jag ser det som en hederssak att informera eleverna om det här så snart som möjligt, säger rektorn, Lena Wallgren – Sandberg.

Annons
Det lutar åt att Mimerskolan öppnar en egen skolbespisning när avtalet mellan restaurang Hos Gamil löper ut efter höstterminen.
Vi har lokalkostnaderna garanterade av kommunen, så vi slipper den kostnaden. Det finns till och med prejudikat på att vi som fristående skola har rätt att hyra vilken lokal vi vill, och att kommunen är skyldig att betala. Men det är inte mitt sätt att jobba på, speciellt inte som det handlar om skattemedel. Jag vill istället att vi ska prata samma språk i det här.
Öppnar vi en matsal så skulle det betyda att vi rekryterar personal som hjälper till i lunchserveringen. Och då blir det en lönekostnad för vårt vidkommande, säger Lena Wallgren Sandberg.
Hon har två möten om saken på måndag. Vid tretiden på eftermiddagen hoppas hon på att det finns ett svar.
Förutom det före detta serviceboendet på Baldervägen är Komvux och Lindgården, som båda ligger inom promenadavstånd från Mimerskolan, tänkbara alternativ. Lena Wallgren Sandberg är däremot inte intresserad av att göra gemensam sak om en matsal med någon av de andra skolorna i området. I alla fall inte just nu.
Jag hyllar det småskaliga, säger hon.
Öppnar Mimerskolan eget ska maten även i fortsättningen levereras av kommunala Sundsvalls kök. I dag får skolan betala 17 kronor per portion för själva huvudkomponenten i måltiden.
Resten av måltiden, det vill säga potatisen, riset, pastan eller potatisen samt brödet, smöret, osten, salladen och mjölken, betalar skolan elva kronor för. Då ingår servicen i priset.
Det är inte mycket pengar. Enligt vår revisor bär det sig inte att fortsätta med serveringen till skoleleverna för det här priset. Och i grund och botten tror jag inte att Mimerskolan har råd att starta en egen skolbespisning med allt vad det innebär av personal och utrustning för den summan, säger Hos Gamils kökschef, Fredrik Zachrisson.

Mer läsning

Annons