Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: OP-mönstrat och starka färger i sportiga sammanhang och historisk seger för WÖF

/

Det här gick att läsa i ST för 50 år sedan.

Annons

Pop över vinterns skidmode. Vinterns skidmode är fyllt av glada mönster och starka färger. Randigt och rutigt kommer igen i Op-inspirerade jackor och tröjor. Randad på tvären med breda ränder i marinblått och vitt är anoraken i gaufrerad nylfrance. Den har blixtlåsknäppning fram och lite åt­sittande högknäppt krage. Väl hemkommen till hotellet byter skidåkerskan om till en ledig after-ski-dress med elastabyxor, blixtlåsknäppt jacka och mjuka stövlar. Materialet är nylfrancedropnyl.

Historisk seger för WÖF. 1 899 personer såg WÖF vinna en historisk seger mot Umeå. Efter att tidigare ha spelat fem matcher och inte lyckats vinna någon utklassade man nu västerbottningarna i den sjätte med 7-2 (4-0, 0-2, 3-0). Någon stor match var det inte, till det var tempot allt för dåligt, men man fick dock se en hel del snygga WÖF-kombinationer. ”Biffen” Nilsson var dagens man hos hemmalaget och vid två tillfällen hittade han rätt med sina fruktade slagskott.

Slalombackarna snart åkklara. Snön har värkt ned över Sundsvalls båda slalombackar liksom på alla andra håll i grannskapet. Det är alltså bäddat för en rekordtidig säsongsstart för utförsåkarna under förutsättning att backarna blir trampade och preparerade. Förra helgen var Sundsvalls slalomklubbs aktiva i flitig verksamhet i Sidsjöbacken. Det omfångsrika jobbet hann dock inte slutföras och vidare har det kommit en massa ny snö under veckan.

Mer läsning

Annons