Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städar och slipper bingolottoplågan

/
  • Eva-Stina Ekvall och Anna-Lena Sjölander med sönerna Daniel och Oskar hjälptes på måndagskvällen åt med städningen i Armsjön.

Armsjöns två E4-vägtoaletter ska alltid vara välstädade. Det är IFK Gnarps uppgift sedan ett par år och föreningen har nu även fått ansvaret för vägverkets toaletter vid E4 i Skönvik och Bölesjön.

Annons
Men vi har ett samarbete med Brännans IF om toaletterna i Skönvik och Bölesjön, berättar Kenneth Neijnes, ordförande i IFK Gnarp.
IFK Gnarp får intäkter på drygt 100 000 kronor per år men allt bygger på att arbetet utförs ideellt.
Vi ställde frågan till föräldrarna om de ville betala mera, sälja flera bingolotter eller arbeta mera. Svaret blev att arbeta mera.
På måndagskvällen tog sig jourhavande handbollsföräldrarna Anna-Lena Sjölander och Eva-Stina Ekvall med sönerna Oskar och Daniel en tur till Armsjöns båda rastplatser samt polisens vägstation som föreningen också har städansvaret för.
Det här är mycket bättre än att sälja bingolotter, tyckte Anna-Lena och Eva-Stin efter det ungefär timslånga passet.
Så här års är det också mindre städjobb än på sommaren.
Sommartid sker städningen ett par gånger per dag, under vintern räcker det med en gång. Toaletterna har klarat sig från skadegörelser.
Hålls det rent och snyggt, minskar risken för skadegörelse, konstaterar Kenneth Neijnes.
Makan Carin har en stor del av tillsynsansvaret. Hon säger att det inte blir så betungande om man delar på ansvaret.
Vägstationen i Skönvik sköttes tidigare av Bergeforsens SK och den i Bölesjön av en privatperson. Genom att IFK Gnarp åtog sig totalansvaret har vägverket enbart en förening att förhandla med. Avtalet förlängs med ett år i taget om ingen av parterna säger upp det.

Mer läsning

Annons